Wat is Lachgas?

LachgasLachgas patronen

Bestel hier

Lachgas (Distikstofoxide),N2o is momenteel een van de populairste uitgaansdrug. Lachgas wordt gebruikt via de longen, nu denk je waarschijnlijk dat het gerookt word maar nee het wordt ingeademd. Dit gas is zwaarder dan lucht dus hoe krijg je de gas in de longen? Door middel van een ballon. N2o is te vinden in slagroompatronen die normaal gebruikt worden in de horeca om slagroom te verwerken.

Maar hoe krijg je nou de N2o (lachgas) in de ballon?

Er zijn meerdere mogelijkheden om de gas uit de patroon te krijgen maar dit zijn de bekendste manieren:
-Stop de slagroompatroon in de slagroomspuit vervolgens loopt het gas in de slagroomspuit, natuurlijk stop je er geen slagroom in want waarschijnlijk wil je je ballonnen niet vullen met slagroom maar met lachgas. Omdat de spuit leeg is ( Zonder slagroom ) zit er alleen gas in de slagroom spuit, vervolgens doe je een ballon om de mondstuk van de slagroomspuit. Nu vul je de ballon tot er de gewenste hoeveelheid n2o in zit.
– Stop de slagroompatroon in een cracker ( een cracker is een kleine cilinder speciaal gemaakt om slagroompatronen te openen) Namen voor een cracker zijn: N2o Cracker, Lachgas cracker, opener, patronen schieter,buisje. We waren gebleven bij een patroon in de cracker. Nu draai je de dop van de cracker dicht totdat je voelt dat je door de patroon heen prikt. Vervolgens doe je een ballon om de bovenkant van de cracker en draai je de cracker open. Let op! De cracker wordt erg koud, laat de ballon die op de cracker zit meteen los anders krijg je blaren door de vrieskou. De ballon vriest vast aan de n2o cracker dus hij vliegt niet weg. Knijp nu de ballon dicht en trek hem voorzichtig van de cracker af.
Nu heb je het gas in de ballon zitten, wat nu?
Er zijn meerdere manieren om dit gas te gebruiken, als je het maar inademt dan werkt het wel.
De meest gebruikte manier: Je ademt het gas in en ademt weer uit in de ballon vervolgens adem je weer in en weer uit. Dit blijf je herhalen tot je een high gevoel hebt. Werkt dit niet met een patroon dan pak je toch 2 of 3 patronen. Zorg er wel voor dat je ballonnen groot genoeg zijn anders knapt je ballon en ben je al je gas die in de ballon zat kwijt.

Een andere manier: zorg ervoor dat je een grote ballon of meerdere ballonnen hebt. Je ademt alles uit en maakt je longen helemaal leeg. Nu wacht je tot je in ademnood komt en vervolgens vul je je longen met lachgas. Nu houd je de gas ca. 10 tot 20 seconde in de longen vervolgens adem je weer alles uit en maak je je longen leeg. Adem nu weer helemaal in vanuit de ballon en ervaar het euforisch gevoel wat je wilt voelen.

De werking van lachgas:

Lachgas heeft voor de meeste helaas maar een korte werking, dan hebben we het over een werking van 30 seconde tot 2 minuten per ballon.
Wat je ziet, hoort en voelt is voor iedereen verschillend maar voor de meeste begint  dit gas te werken na 10-30 seconde na het inademen. Wat de meeste mensen als eerst voelen is een licht gevoel in het hoofd, een beetje een combinatie gevoel van aangeschoten door alcohol en high van een joint. Na 30 tot 60 seconden begin je anders te zien en te horen, de een ziet allerlei strepen door alles heen, de ander ziet alles in pixels en de andere ziet alleen wazig.
Het geluid dat je hoort na het gebruik van dit partydrug is bij iedereen anders, natuurlijk heeft het te maken met de achtergrond geluiden. De meeste mensen die wij geïnterviewd hebben over de werking van dit roesmiddel zeggen dat ze een bepaalde toon herhalend in hun hoofd horen terwijl ze gebruik maken van de partydrug en dit duurt gemiddeld 30 seconde.
De tonen variëren tussen lachende geluiden, klappende geluiden tot piepende geluiden.
Voor iedereen die wij geïnterviewd hebben heeft dit gas een ontspannende werking. Het gevoel na het gebruik van ditgas is ook variërend, de een voelt zich alleen anders in het hoofd, de ander neemt ook gevoelens aan het lichaam waar. De meeste die lichamelijk iets voelde aan het lichaam kregen een tintelende of verdovend gevoel in de lippen, benen en/of handen.Ook een warm gevoel en dingen voelen die er niet zijn komt voor (Hallucinatie) n2o zorgt voor de meeste voor een zeer positieve sfeer, de naam zegt het al: Lach-gas.

Bijwerkingen: Lachgas heeft niet alleen positieve werkingen maar ook bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen bij ons geïnterviewde gebruikers zijn o.a. Hoofdpijn, dit komt meestal door te lang in en uit te ademen in de ballon, hierdoor krijgen je hersenen geen zuurstof maar alleen distikstof-monoxide en koolstofdioxide.
Flauwvallen: Dit komt meestal door de bovengenoemde oorzaak, te lang in en uit ademen in de ballon, hierdoor krijgen je hersenen te weinig zuurstof en kun je flauwvallen. Sommige mensen voelde zich ook opgejaagd (onrustig).

De gevaren van lachgas:

Lachgas gebruiken is zeker niet zonder gevaren. Teveel ”gas” en te weinig zuurstof is natuurlijk niet goed voor je hersenen, hiervan kunnen je hersencellen beschadigen. Je kunt gewond raken door te vallen tijdens het gebruiken van dit gas ( De meeste gebruikers raadde aan om de ballonnen zittend te gebruiken ). Het is mogelijk om je lippen en/of longen te bevriezen door rechtstreeks via een n2o cracker of slagroomspuit de (koude)n2o in te ademen, zoals de meeste wel zullen begrijpen. Uit onderzoek blijkt ook dat je bij langdurig gebruik (dagelijks) een vitamine B12 tekort kunt oplopen.

Tips om ongewenste effecten te voorkomen:

– Adem tijdens het in en uitademen van de gas ook zuurstof in via de neus of mond.
– Maak niet heel je longen leeg voordat je een ballon lachgas inademt.
– Houd vuur op afstand, Let op met kaarsen, sigaretten, waterpijp enz. Distikstofmonoxide is zeer brandbaar!
– Let op met scherpe,harde en zware voorwerpen, zorg ervoor dat er niks op je kan vallen en dat je je nergens aan kunt verwonden.
– Gebruik dit gas alleen via een ballon en niet rechtstreeks via een slagroomspuit of cracker.
– Gebruik nooit meerdere drugs tegelijk.
– Gebruik van n2o wordt afgeraden tijdens de zwangerschap.
– Gebruik het niet als je ziek bent of als je je niet lekker voelt.

Wil je ongewenste effecten 100% voorkomen, gebruik het dan niet. Voor de meeste mensen kan een ballonnetje af en toe geen kwaad maar ken je grenzen. Andere gassen dan zuurstof horen niet in je longen dus gezond kan het nooit zijn.